Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Program energetske učinkovitosti Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Ured državne uprave Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
Odaberite grad / općinu:
Grad Krapina
O Gradu / Općini
Preskoči kartu
Površina: 58 km2
Broj stanovnika: 12479
Web stranica: www.krapina.hr

 

Naselja:

Bobovje, Doliće, Donja Šemnica, Gornja Pačetina, Krapina, Lazi Krapinski, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora Krapinska, Polje Krapinsko, Pretkovec, Pristava Krapinska, Strahinje, Straža Krapinska, Sušelj Brijeg, Tkalci, Trški Vrh, Velika Ves, Vidovec Krapinski, Vidovec Petrovski, Zagora, Škarićevo, Žutnica

Gradska uprava:

  • Adresa: Trg Ljudevita Gaja 12, 49000 Krapina
  • Gradonačelnik: Zoran Gregurović
  • Predsjednik Gradskog vijeća: Ivica Hršak
  • Telefon: 049/382-400, 382-405
  • Faks: 049/371-211
  • E-mail: krapina@krapina.hr
Najnovije
Akti župana
Službeni glasnik
Sa službenih stranica

www.krapina.hr

20.9.2019.
Održan je uvodni sastanak sa tvrtkom Kincl d.o.o. za izradu projektne dokumentacije za Šemničke toplice

Nakon donošenja Urbanističkog plana uređenja turističko-rekreacijskog predjela Šemničke toplice te provedenih ispitivanja kapaciteta izmjene vode odnosno izvorišta što je vršio Institt IGH, Grad Krapina raspisao je postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije. Po provedenom postupku javne nabave, vrijednost ugovorenog posla je 742.000 kuna s PDV-om, a za izradu projektne dokumentacije odabran je Kincl d.o.o, te je s predstavnicima zagrebačkog poduzeća održan uvodni sastanak. Valja istaknuti da je prostorno – programska studija već napravljena. Gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je kako je zadovoljan sastankom kao i činjenicom da se projekt Šemničkih toplica, koje su godinama zapuštene, pokrenuo s mjesta.
- Projektantska kuća ima rok od nekoliko mjeseci za izradu projektne dokumentacije. Kada dokumentacija bude spremna, možemo čekati natječaje Europske unije ili potražiti potencijalnog investitora kojem bismo ustupili tu dokumentaciju. Radi se o velikoj investiciji te je nemoguće garantirati u kojem će roku projekt biti realiziran. No bitno je da se događaju pozitivne stvari, da se projekt pokrenuo, istaknuo je gradonačelnik Gregurović.


18.9.2019.
Zaključak za povremeno zatvaranje prometa

Za potrebe pranja prometnica i nogostupa POVREMENO SE PREMA POTREBAMA IZVOĐENJA RADOVA ZA SAV PROMET ZATVARAJU UZ RUČNO REGULIRANJE PROMETA: Trg Ljudevita Gaja i Magistratska ulica i to na dan 18.9.2019. (srijeda) u vremenu od 16,00 – 20,00 sati.

Zaključak možete vidjeti ovdje.


13.9.2019.
ZAKLJUČAK

Za potrebe izvođenja završnih radova sanacije mosta Žutnica na državnoj cesti DC1, odobrava se tvrtki HRVATSKE CESTE d.o.o., Zagreb, Vončinina 3 u perodu od 16.09.2019. godine do 16.10.2019. godine preusmjeravanje prometa sa državne ceste DC1 na nerazvrstanu cestu u vlasništvu i upravljanju Grada Krapine oznake NC 1.1. = AG Grada Krapine - Doliće - Krapina - Mihaljekov jarek _ Popovci (D1) (bivša ŽC 2098) i to u oba smjera. 


10.9.2019.
Potpisan ugovor o provođenju katastarske izmjere na području grada Krapine

U ponedjeljak 9. rujna 2019. godine u prostorijama Državne geodetske uprave potpisan je Ugovor za pružanje tehničkih usluga obavljanja katastarske izmjere za područje grada Krapine.
Ugovor za pružanje tehničke usluge obavljanja katastarske izmjere za katastarsku općinu Gornja Pačetina i dio katastarske općine Donja Pačetina potpisali su gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek
Ukupna površina zemljišta obuhvaćenog postupkom katastarske izmjere je 230 ha odnosno 1.616 katastarskih čestica.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, dipl.ing.geod., načelnica Sektora za katastarske programe i posebne registre Maja Pupačić, dipl.ing.geod., pročelnik Područnog ureda za katastar Krapina Zdravko Cesarec, dipl.ing.geod., voditelj službe Mladen Pandža, dipl.ing.geod, voditeljica odjela Ana Slović, dipl.ing.geod., predstavnici Projektne jedinice Hrvoje Zemljić i Goranka Jurjević i predstavnici tvrtke Geoprojekt d.o.o. Zagreb koja obavlja tehnički nadzor nad provođenjem katastarske izmjere.


9.9.2019.
Prvi dan škole, 9. rujna 2019.

9. rujna 2019. na prvi dan škole, gradonačelnik Grada Krapine obratio se učenicima prvih razreda osnovnih škola i poželio im sretan početak školske godine. Naglasio je važnost učenja i obrazovanja u daljnjem životu te kako je znanje nešto što im se nikada neće moći oduzeti. 

Grad Krapina kao osnivač osnovnih i srednjih škola sufinancirao je i uložio određena sredstva za izgradnju i obnovu šolskih objekata i školskih igrališta. Također se sufinancira i besplatna školska kuhinja i prijevoz učenicima osnovnih i srednjih škola za one koji dolaze iz okolice grada. 

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o nabavi školskih udžbenika Grad Krapina zajedno sa Krapinsko - zagorskom županijom uključio se u nabavu i financiranje radnih bilježnica svim učenicima kako bi se roditeljima maksimalno olakšao početak školske godine. 

Ove godine u prvi razred osnovne škole krenulo je 121 prvašića. 


7.9.2019.
U sklopu Tjedna kajkavske kulture 2019. na Trgu Ljudevita Gaja započeo je program "U ozračju Kaja" i otvoren je Vinski plac

U subotu 7. rujna 2019. godine na Trgu Ljudevita Gaja održana je smotra mažoretkinja, "U ozračju Kaja" - Lobor Krapini te je otvorena kućica „Krapinski čoko-oblizeki“.

U sklopu programa "U ozračju Kaja" na Trgu Ljudevita Gaja će se svakog dana, od subote do subote, predstavljati programom bogati kajkavski gradovi-partneri ovog projekta.

Nastupom izvođača iz Općine Lobor, u subotu 7. rujna 2019. godine na središnjem krapinskom trgu, započeo je program predstavljanja gradova i općina iz kajkavske regije u sklopu manifestacije U ozračju KAJ-a. O značaju ove manifestacije izravno u program Radija Kaj, u razgovoru s novinarkom Gordanom Tepuš govorili su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih, inicijator manifestacije saborski zastupnik Žarko Tušek i predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina.

U Krapini se, naime, na Trgu Ljudevita Gaja, pod nazivom U ozračju KAJ-a, u organizaciji Grada Krapine, Turističke zajednice Krapine i Radija Kaj, predstavljaju općine i gradovi s kajkavskog govornog područja. Ove godine to su: Lobor u subotu 7. rujna, Sveti Križ Začretje u srijedu 11. rujna, Gornji Kneginec u četvrtak 12. rujna,  Mursko Središće u petak 13. rujna  i Ravna Gora u subotu 14. rujna. Pokrovitelj manifestacije U ozračju KAJ-a je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

U sklopu ovog bogatog programa otvoren je i nezaobilazni dio Tjedna kajkavske kulture u Krapini, Vinski plac. Bogat program pod šatorom upotpunio je glazbeni sastav „Podvinčani“.


4.9.2019.
Zaključak o zatvaranju prometa

U svrhu održavanja manifestacije „Tjedan kajkavske kulture Krapina 2019.“ i „Zagorski
gospodarski zbor 2019.“, zatvara se za sav promet slijedeće:
za potrebe održavanja manifestacije „Vinski plac“ zatvara se za sav promet dionica Trga Ljudevita Gaja od ulaza u Šetalište hrvatskog narodnog preporoda prema mostu Sv. Ivana Nepomuka i to u slijedeće dane:
- 06.09.2019. godine (petak) = od 7.00 h do 24.00 h
- od 07.09.2019. (subota) do 16.09.2019. (ponedjeljak) = od 0.00 h do 24.00 h

Ulica Ljudevita Gaja od kuće Jurman do Trga Ljudevita Gaja, Trg Ljudevita Gaja:
dionica od Ulice Ljudevita Gaja nastavno do Magistratske ulice, te Magistratska ulica zatvaraju se za sav promet u slijedeće dane:
- 07.09.2019. godine (subota) i 08.09.2019. (nedjelja) = od 14.00 h do 04.00 h
- 09.09.2019. godine (ponedjeljak) = od 17.00 h do 02.00 h
- 10.09.2019. godine (utorak) = od 17.00 h do 02.00 h
- 11.09.2019. godine (srijeda) = od 16.00 h do 02.00 h
- 12.09.2019. godine (četvrtak), 13.09.2019. godine (petak) i 14.09.2019. godine (subota) = od 15.00 h do 04.00 h

Trg Stjepana Radića – odvojak od kuće Ranogajec do Šetališta hrvatskog narodnog preporoda i Trg M.D. Grmeka = od 11.09.2019. godine (srijeda) do 14.09.2019. godine (subota) = od 07.00 h do 23.00 h


4.9.2019.
Gradonačelnik Zoran Gregurović nagradio učenike i mentore osnovnih škola s područja Grada Krapine

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović dodijelio je prigodne nagrade učenicima osnovnih škola s područja grada Krapine i njihovim mentorima, za postignute uspjehe na natjecanjima znanja u protekloj školskoj godini. Tako je nagrađeno ukupno sedmero učenika iz Osnovne škole “Ljudevit Gaj” i sedmero učenika iz OŠ Augusta Cesarca, od kojih su četvero polaznici i Osnovne glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca. Nagrađeno je i 15 mentora. 


28.8.2019.
Obavijest korisnicima zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva 2019.

Obavještavaju se korisnici zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva da dana 3.9.2018. godine (utorak) , s početkom u 9,00 sati, počinje isplata novčane pomoći za ogrjev. Isplata novčane pomoći bit će u prizemlju gradske uprave Grada Krapine, Magistratska 30. Molimo Vas da sa sobom obavezno ponesete osobnu iskaznicu.


27.8.2019.
Ministar uprave Ivan Malenica u posjetu Gradu Krapini

     Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović danas je ugostio ministra Uprave Ivan Malenicu zajedno s državnom tajnicom Josipom Rimac. Na samom početku radnog sastanka koji je održan u Gradskoj vijećnici Grada Krapine saborski zastupnik Žarko Tušek pozdravio je ministra te naglasio kako je cilj njegova posjeta vezan za usklađivanje ustroja županija zbog povjeravanja poslova ureda državne uprave županijama. Gradonačelnik Zoran Gregurović kazao je kako mu je drago što može ugostiti ministra i državnu tajnicu i što će ovo biti izvrsna prilika da se razmijene iskustva te da se razgovara o budućim projektima Ministarstvo uprave usmjerenih osnaživanju jedinica lokalne samouprave dok je ministar Ivan Malenica iskazao pohvalu gradonačelniku na obavljanju povjerenih dužnosti i kako se stremi zajedničkom cilju, decentralizaciji jedinica lokalne samouprave na način da se one učine dostupnijim građanima.