Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registri i baze podataka (ASSET lista) Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
Odaberite grad / općinu:
Grad Krapina
O Gradu / Općini
Preskoči kartu
Površina: 58 km2
Broj stanovnika: 12479
Web stranica: www.krapina.hr

 

Naselja:

Bobovje, Doliće, Donja Šemnica, Gornja Pačetina, Krapina, Lazi Krapinski, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora Krapinska, Polje Krapinsko, Pretkovec, Pristava Krapinska, Strahinje, Straža Krapinska, Sušelj Brijeg, Tkalci, Trški Vrh, Velika Ves, Vidovec Krapinski, Vidovec Petrovski, Zagora, Škarićevo, Žutnica

Gradska uprava:

  • Adresa: Trg Ljudevita Gaja 12, 49000 Krapina
  • Gradonačelnik: Zoran Gregurović
  • Predsjednik Gradskog vijeća: Ivica Hršak
  • Telefon: 049/382-400, 382-405
  • Faks: 049/371-211
  • E-mail: krapina@krapina.hr
Najnovije
Akti župana
Službeni glasnik
Sa službenih stranica

www.krapina.hr

18.1.2021.
Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi GDCK Krapina

     U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 442 doze krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.
Akcijama je pristupilo 515 dobrovoljnih davatelja krvi, a 73 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.
     U četiri dana (od 11. do 14. siječnja) u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 375 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 15. siječnja 67 doza krvi.
     Krv je prvi put dalo 9 dobrovoljnih davatelja krvi: Lalić Lara, Vidović Vito, Bočkaj Marina, Kontrec Nadica, Čižmek Lovro, Rostok Bojana, Šereg Nikola, Hršak Anđelino i Prelec Mario.
     I u ovoj akciji darivanja krvi bio je i darivatelj koji je krv dao 100 puta, a to je gospodin Boris Kiseljak iz Jazvina koji se pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji ukupno 54 člana.
     U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno su zadovoljni sa odazivom, a posebno zahvaljuju dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju i u ovoj situaciji epidemije koronavirusa, iskazali i u ovoj prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi.


7.1.2021.
Prvi ovogodišnji ciklus dobrovoljnog davanja krvi Gradskog društva crvenog križa Krapina

     Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba provest će od 11. do 15. siječnja 2021. godine prvi ciklus dobrovoljnog davanja krvi u 2021. godini. Na adrese dobrovoljnih davatelja krvi poslani su pozivi za akcije, a svi koji se žele uključiti krv mogu dati na sljedećim lokacijama i u sljedećem vremenu:
11.01.2021. PUČKO 9-15 (pauza 12-12.30)
12.01.2021. PUČKO 12-18,30 (pauza 15-15.30)
13.01.2021. PUČKO 8-16 (pauza 12-12.30)
14.01.2021. PUČKO 9-17 (pauza 12,30-13)
15.01.2021. ZAGORKA 9-15.30 (pauza 12-12.30)


4.1.2021.
Obavijest

     KRAKOM d.o.o. Krapina obavještava korisnike usluge odvoza miješanog komunalnog otpada o promjeni rasporeda odvoza iz naselja Grada Krapine, a kojima se otpad odvozi srijedom da će se zbog blagdana Sveta tri kralja otpad odvoziti dan kasnije, u četvrtak 7. siječnja 2021. godine.


1.1.2021.
Novogodišnja čestitka


30.12.2020.
Grad Krapina pomaže potresom pogođenim područjima: Na terenu vatrogasci, volonteri i djelatnici GDCK, pripremljena i financijska pomoć

Nakon razornog potresa koji je jučer pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Grad Krapina žurno je reagirao te je u kontaktu s nadležnim ministarstvima i službama poslao pomoć stradalim područjima.

S područja Grada Krapine na područja pogođena potresom jučer su upućena 3 vatrogasca iz JVP Krapina sa opremom, zapovjednim i tehničkim vozilom, dok se danas na područje Grada Gline  uputilo zapovjedno vozilo i vatrogasna autoljestva s pripadnicima JVP Krapina i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapina te vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Đurmanec i Straža s autoplatformom. Ostatak članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada, kao i dodatne snage iz JVP Krapina, također su stavljeni na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku te će u slučaju potrebe biti angažirani i upućeni na stradala područja.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je jučer na poziv Hrvatskog Crvenog križa na stradalo područje uputilo sedam djelatnika i volontera, kao i pokretnu kuhinju. Tamo će ostati do sutra, kada će ih zamijeniti druga ekipa. Također, danas su još dva djelatnika otišla pružiti pomoć osobnim automobilom.

Jutros je i DVD Krapina na područje Gline dostavio prikupljenu odjeću, deke, hranu, higijenske potrepštine te kruh i peciva kao donaciju tvrtke Pekom.

Nadležnim tijelima na raspolaganje su stavljeni i mehanizacija, oprema i zaposlenici komunalnih poduzeća, kao i druga pomoć koju Grad može pružiti.

Također, tvrtka Alu forma iz Krapine je u suradnji s Gradom za stradala područja osigurala donaciju dva sanitarna kontejnera te jedan stambeni.

Osim toga, Grad Krapina je, kao i drugi gradovi te mnoge županije, već osigurao financijska sredstva koja će uplatiti mjestima stradalim u potresu, ali se u ovom trenutku poštuje uputa da se pričeka informacija gdje su najveće potrebe i na koji račun konkretno uplatiti novac.

U ovoj je situaciji najvažnije slušati upute nadležnih službi koje su zaslužne za organizaciju pomoći. Sukladno tome, zahvaljujemo svim pojedincima i pravnim osobama koji su nas kontaktirali i u velikom broju ponudili pomoć stradalom području. Ponavljamo apel Ravnateljstva civilne zaštite da se ne odlazi u potresom pogođena područja kako se ne bi stvarale gužve te nekontrolirano i nekoordinarano volonterstvo koje otežava i usporava rad žurnih službi. Umjesto toga, svi voljni pomoći i svi potencijalni volonteri mogu kontaktirati Gradsko društvo Crvenog križa Krapina na telefon 049/371-141 ili mail info@gdck-krapina.hr koje će im dati daljnje upute.


29.12.2020.
POMOĆ ZA SVA PODRUČJA POGOĐENA POTRESOM
S obzirom na velik broj upita koje smo dobili vezano za današnji potres kojim su pogođena područja oko Petrinje i Siska obavještavamo Vas da smo u kontaktu s nadležnim ministarstvima i službama oko pružanja pomoći. S područja Grada Krapine su u Petrinju upućena 3 vatrogasaca iz JVP Grada Krapine sa opremom, zapovjednim i tehničkim vozilom te 6 vatrogasaca iz DVD-a Jesenje. Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Grada Krapine kao i dodatne snage iz JVP Krapina su također stavljena na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku te će u slučaju potrebe biti angažirana i upućena na stradala područja. Na stradalo područje upućena je i pokretna kuhinja i kombi vozilo sa 9 članova Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, među kojima su i stručnjaci za psihosocijalnu pomoć. Osim toga na raspolaganje je stavljena i oprema te članovi Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Nadležnim tijelima na raspolaganje su stavljeni i mehanizacija, oprema i zaposlenici komunalnih poduzeća kao i druga pomoć koju Grad može pružiti.
Zahvaljujemo svim pojedincima i pravnim osobama koji su nas kontaktirali i u velikom broju ponudili pomoć stradalom području. Za koordinaciju volontera u pružanju pomoći bit će zaduženo Gradsko društvo Crvenog križa Krapina (https://gdck-krapina.hr/) te stoga molimo sve potencijalne volontere da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa, koje će ih u slučaju potrebe kontaktirati sa detaljima o potrebnoj pomoći. Također, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina će sutra, 30. prosinca 2020. godine, od 7 do 17 sati prikupljati i deke, zimsku odjeću i suhu hranu koja će se dostaviti na područja pogođena potresom. Za donaciju izvan ovog termina se možete javiti izravno Gradskom društvu Crvenog križa Krapina na telefon 049/371-141 ili mail info@gdck-krapina.hr

24.12.2020.
BOŽIĆNA ČESTITKA GRADA KRAPINE


23.12.2020.
Održano potpisivanje ugovora za nove stipendiste Grada Krapine

Grad Krapina i ove godine nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata s područja grada.

U školskoj odnosno akademskoj godini 2020./21. Grad dodjeljuje 8 novih stipendija učenicima srednjih škola i 16 novih stipendija studentima s područja grada. Mjesečni iznos učeničke stipendije je 350, a studentske stipendije 700 kuna.

Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, odnosno ukoliko učenik ili student redovito upisuje više godine nastavlja primati stipendiju do kraja srednjoškolskog obrazovanja ili završetka studija te se više ne mora javljati na natječaj. Stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci u godini, osim srpnja i kolovoza.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović naglasio je kako se broj stipendija koje dodjeljuje Grad povećava iz godine u godinu. Tako je 2013. godine Grad imao 49 stipendista, za što je iz proračuna izdvojeno 259.700,00 kuna, a lani je za 73 stipendista izdvojeno 440.000,00 kuna.

- Ove godine je za stipendije u proračunu osigurano 500.000 kuna, a u 2021. godini planirano je 550.000 kuna. Bilježimo veliki interes i jako puno prijava. Sukladno tome, svake godine sve više studenata i učenika dobiva stipendije i to je ono što je najvažnije, to je ulaganje u budućnost – rekao je Gregurović čestitavši stipendistima i zaželjevši im uspjeh u daljnjem školovanju.

S novim stipendijama koje će se dodijeliti ovim natječajem Grad će ukupno imati 85 stipendista, 66 studenata i 19 učenika.

Uime stipendista obratile su se Karmen Petrić, studentica stomatologije, te Sara Nekić, studentica prava, koje su zahvalile Gradu te istaknule kako će im ovaj mjesečni iznos itekako pomoći jer su troškovi studiranja veliki pa će olakšati i svojim roditeljima samo financiranje. Također stipendije će im biti veliki poticaj za daljnji trud i rad te još bolje rezultate tijekom školovanja.

 


23.12.2020.
Božićna čestitka


22.12.2020.
24. sjednica Gradskog vijeća Grada Krapine

24. sjednica Gradskog vijeća Grada Krapine održat će se 22. prosinca 2020. godine (utorak) u 18,00 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 13.

Poziv na 24. sjednicu Gradskog vijeća možete vidjeti ovdje.


 
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009