Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Program energetske učinkovitosti Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Ured državne uprave Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
Odaberite grad / općinu:
Grad Krapina
O Gradu / Općini
Preskoči kartu
Površina: 58 km2
Broj stanovnika: 12479
Web stranica: www.krapina.hr

 

Naselja:

Bobovje, Doliće, Donja Šemnica, Gornja Pačetina, Krapina, Lazi Krapinski, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora Krapinska, Polje Krapinsko, Pretkovec, Pristava Krapinska, Strahinje, Straža Krapinska, Sušelj Brijeg, Tkalci, Trški Vrh, Velika Ves, Vidovec Krapinski, Vidovec Petrovski, Zagora, Škarićevo, Žutnica

Gradska uprava:

  • Adresa: Trg Ljudevita Gaja 12, 49000 Krapina
  • Gradonačelnik: Zoran Gregurović
  • Predsjednik Gradskog vijeća: Ivica Hršak
  • Telefon: 049/382-400, 382-405
  • Faks: 049/371-211
  • E-mail: krapina@krapina.hr
Najnovije
Akti župana
Službeni glasnik
Sa službenih stranica

www.krapina.hr

15.7.2019.
Obnovljene stepenice i ograda u Perivoju Gustava Krkleca

Grad Krapina i Mjesni odbor Krapina završili su projekt manje komunalne akcije – uređenje pristupnih stepenica u Perivoju Gustava Krkleca. Radovi su započeli krajem 2018. godine, a obuhvaćali su sanaciju postojećih betonskih stepenica i pripadajućih potpornih zidova koji su bili u iznimno lošem stanju. Dolaskom toplijih dana i lijepog vremena stvoreni su uvjeti za dovršetak akcije koji su bili usmjereni na uređenje postojeće ograde – čišćenje, brušenje i premazivanje, a na donjem dijelu ugrađena je nova ograda.


15.7.2019.
Novi koševi za smeće u Šetalištu Hrvatskog narodnog preporoda i u Parku Matice hrvatske

Grad je Krapina na temelju provedenog natječaja montirao nove koševe za smeće u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i Parku Matice Hrvatske. Kako su nedavno montirane i nove klupe možemo reći da je sada obnovljena cjelokupna urbana oprema u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i Parku Matice Hrvatske.

Ovim putem pozivamo naše sugrađane da čuvaju nove klupe i koševe kako bi što duže mogli krasiti naše zeleno Šetalište i Park!


15.7.2019.
3. ciklus darivanja krvi GDCK Krapina

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je ukupno 499 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi (kroz četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 424 doza, a u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 75 doza krvi). Akcijama je pristupilo 581 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 82 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Valja spomenuti g. Josipa Nucaka iz Krapine koji je jubilarni 100 puta dao krv i pristupio klubu stotkaša GDCK Krapina čiji broj se popeo na 50 članova. Krv je prvi put dalo troje dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su Boršić Goran, Kupinić Ivica i Kelava Ante Korto.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zahvaljuje dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za ovo dragocjenom tekućinom. Sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi planiran je od 4. do 11. listopada.


12.7.2019.
Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina u okrilju Ministarstva znanosti i obrazovanja

Jučer je potpisan Ugovor o prijenosu osnivačkih prava nad ustanovom Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku (Ministarstvo znanosti i obazovanja) kojeg su uz ministricu Divjak, potpisali predstavnici osnivača Veleučilišta, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević, načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, načelnik Općine Petrovsko Ivan Šanjug, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec, pročelnica Dubravka Leljak Hršak u ime načelnika Općine Jesenje i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

To preuzimanje je sigurno vjetar u jedra razvoju veleučilišta, ali tu je još nešto drugo, a to je činjenica da briga za budućnost, briga za studente, briga za obrazovanje - ujedinjuje. To je važna poruka i čestitam svima koji su sudjelovali i razumjeli da nije svako veleučilište i svaka škola nešto što treba podržati, nego da treba podržati kvalitetno veleučilište i kvalitetnu školu napomenula je je ministrica Divjak.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregorović u svom je obraćanju naglasio da će ovaj dan ostati zapisan u povijesti ne samo grada Krapine, nego i Krapinsko-zagorske županije. "Važnost ovog događaja ćemo vidjeti tek kroz godine koje su pred nama. Svi znaju da kroz ove godine nije bilo lako, koliko je truda, angažmana uloženo da bi ovo veleučilište funkcioniralo i da bi mogli doći do ovog potpisivanja”, rekao je Gregurević te dodao da su kroz svoje proračune Grad Krapina i Krapinsko-zagorska županija, ali i ostali osnivači, pomogli veleučilištu da preživi.

Potpisivanjem ugovora o prijenosu osnivačkih prava omogućava se studiranje dijelu stanovnika Krapinsko-zagorske županije koji su dosad pokazivali interes za studij, ali nisu bili u mogućnosti plaćati školarinu.


8.7.2019.
Održan svečani koncert povodom obilježavanja 210. obljetnice rođenja znamenitog Krapinčanina Ljudevita Gaja

Na današnji dan prije 210 godina rođen je znameniti Krapinčanin, književnik i središnja osoba Ilirskog preporoda, Ljudevit Gaj, a prošle je subote, 6. srpnja upravo zbog toga pred prepunim auditorijem u dvorištu Galerije grada Krapine održan Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske uz soliste Barbaru i Rajka Suhodolčana te Adalberta Turnera Jucija. Tijekom ove predivne glazbene večeri, posjetitelji su, uz mnogobrojne skladbe, mogli čuti i nekoliko biografskih fragmenata o doktoru Ljudevitu Gaju iz pera Krapinčana Stjepana Ortnera.

Koncertu su prisustvovali i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović i zamjenici Drago Kozina i Branko Varjačić, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek te saborski zastupnici Marija Puh i Žarko Tušek koji je ujedno bio i izaslanik Vlade Republike Hrvatske.

Predivan ambijent s fantastičnom glazbenom kulisom donio je Krapinčanima i gostima nesvakidašnju poslasticu pod zvijezdama i vjerujemo da je na taj način upućena najljepša čestitka znamenitom Ljudevitu Gaju i „nek zna da ga nismo pozabili“!


5.7.2019.
Predstavljanje lika i djela slikara Lovre Sirnika u crkvi Majke Božje Jeruzalemske

     Ove nedjelje na Trškom Vrhu održava se Dekanatsko proštenje. Zajednička pobožnost Križnog puta bit će u 10.30 sati u cintoru dok sveta misa počinje u 11 sati, a nju će predvoditi vlč. Josip Čulig, upravitelj župe Veliko Trgovišće u zajedništvu svećenika Krapinskog dekanata. U okviru ovog proštenja predstavit će se i fotografija slikara Lovre Sirnika (1877. – 1952.) čiji je rad vezan uz crkveno slikarstvo Hrvatskog zagorja, a i šire. Živio je na Trškom Vrhu od 1900. do 1952. godine, a uz ostalo oslikao je i obnovio sve slike u cintoru crkve Majke Božje Jeruzalemske. Putem barkoda koji se nalazi uz fotografiju Lovre Sirnika posjetitelji će se moći upoznati s radom ovog zanimljivog slikara i upoznati nekoliko njegovih likovnih ostvarenja.


5.7.2019.
Odluka o odabiru načina realizacije odmora za učenike osnovnih škola kojima je Grad Krapina osnivač tijekom nastavne godine 2019./2020.

    Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović donio je Odluku o odabiru načina realizacije odmora za učenike osnovnih škola kojima je Grad Krapina osnivač tijekom nastavne godine 2019./2020. Odluku možete vidjeti ovdje.


5.7.2019.
Svečani koncert povodom obilježavanja 210. godišnjice rođenja Ljudevita Gaja

Ove subote, 6. srpnja u dvorištu Galerije grada Krapine od 21 sat održat će se Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske uz soliste Barbaru i Rajka Suhodolčana te Adalberta Turnera Jucija. Koncert se održava povodom obilježavanja 210. godišnjice rođenja književnika i središnje osobe Ilirskog pokreta, rođenog Krapinčana Ljudevita Gaja.


3.7.2019.
Otvorena izložba „Gradovi i trgovišta na hrvatsko – štajerskoj granici“

Pučko otvoreno učilište Krapina nastavlja suradnju sa Državnim arhivom iz Varaždina. 2015. godine u ovom prostoru bila je otvorena izložba ABC - Arhivska Barbara Celjska - gostujuća izložba Zgodovinskog arhiva u Celju i Pokrajinskog muzeja Celje kojom se obilježavalo 600 godina od krunidbe Barbare Celjske za caricu Svetog Rimskog Carstva koje je organizator bio Državni arhiv u Varaždinu. Izložba "Gradovi i trgovišta na hrvatsko-štajerskoj granici" nastala je kao plod suradnje 6 arhiva (Pokrajinskog arhiva Maribor, Zgodovinskog arhiva u Ptuju, Zgodovinskog arhiva u Celju, Državnog arhiva u Zagrebu, Državnog arhiva u Varaždinu i Državnog arhiva za Međimurje). Predstavljena je povijest pojedinih pograničnih gradova i trgovišta prvenstveno na osnovu arhivskog gradiva pohranjenog u arhivima. Na izložbi je uvršteno svih 6 gradova u kojima su danas sjedišta arhiva. Jučerašnjem otvorenju izložbe nazočili su ravnatelj Državnog arhiva u Varaždinu Damir Hrelja, ravnatelj Zgodovinskog arhiva u Celju Borut Batagelj te zamjenik gradonačelnik Grada Krapine Dragutin Kozina koji je izložbu i otvorio. Izložba se može razgledati do 20. kolovoza svakim radnom danom od 7 do 15 sati uz prethodnu najavu na telefon 049/370 561.


24.6.2019.
Posjet kineske delegacije Gradu Krapini

U ponedjeljak 24. lipnja 2019. godine gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ugostio je kinesku delegaciju Hunan provincije. Prijemu su osim gradonačelnika prisustvovali Zoran Janžek, direktor Vision team-a, Jiang Xiaoliang, predsjednik udruge turističkih vodiča na kineskom jeziku i njegova zamjenica, Shi Yaxiong (zamjenik glavnog tajnika u Hunan Provincial Party Committee, Song Xianping (direktor u Administrative Affairs Management Office of General Office of CPC Hunan Provincial Committee), Cheng Jialiang (zamjenik direktora u Comprehensive Research Room General Office of CPC Hunan Provincial Committee), Yang Guoli (kustos u Shaoshan Mao Zedong Memorial Hall) i Huang Jinlan (potpredsjednica u Shaoshan Mao Zedong Memorial Hall.
Na prijemu je između ostalog bilo riječ i o povijesti Grada Krapine i provincije Hunan, ustrojstvu gradske Uprave, ustanovama i firmama na području Grada Krapine i načinu života u gradu, aktualnim projekatima, načinu upravljanja gradom te financiranju projekata iz EU fondova.