Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registri i baze podataka (ASSET lista) Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
Odaberite grad / općinu:
Grad Krapina
O Gradu / Općini
Preskoči kartu
Površina: 58 km2
Broj stanovnika: 12479
Web stranica: www.krapina.hr

 

Naselja:

Bobovje, Doliće, Donja Šemnica, Gornja Pačetina, Krapina, Lazi Krapinski, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora Krapinska, Polje Krapinsko, Pretkovec, Pristava Krapinska, Strahinje, Straža Krapinska, Sušelj Brijeg, Tkalci, Trški Vrh, Velika Ves, Vidovec Krapinski, Vidovec Petrovski, Zagora, Škarićevo, Žutnica

Gradska uprava:

  • Adresa: Trg Ljudevita Gaja 12, 49000 Krapina
  • Gradonačelnik: Zoran Gregurović
  • Predsjednik Gradskog vijeća: Ivica Hršak
  • Telefon: 049/382-400, 382-405
  • Faks: 049/371-211
  • E-mail: krapina@krapina.hr
Najnovije
Akti župana
Službeni glasnik
Sa službenih stranica

www.krapina.hr

16.4.2021.
Privremeno zatvaranje prometa u naselju Šabac

     Za potrebe izvođenja radova izgradnje „Odvodnje dijela naselja Šabac“ privremeno će se zatvoriti promet u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 38, radi prekopa ulice i to u utorak, 20.04.2021. godine, u vremenu od 8,00 do 16,00 sati uz privremenu regulaciju prometa.
    Mole se građani za razumijevanje i strpljenje.
    Tekst zaključka možete vidjeti ovdje, a prikaz privremene regulacije možete vidjeti ovdje.


15.4.2021.
Raspisani izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krapine

Gradsko vijeće Grada Krapine na svojoj sjednici održanoj 14.04.2021. godine donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krapine:  Vijeća mjesnog odbora Donja Šemnica, Vijeća mjesnog odbora Škaričevo, Vijeća mjesnog odbora Lepajci, Vijeća mjesnog odbora Mihaljekov Jarek, Vijeća mjesnog odbora Podgora, Vijeća mjesnog odbora Krapinski Vidovec i Vijeća mjesnog odbora Bobovje. Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krapine provode se istovremeno sa održavanjem izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te općinske načelnike, gradonačelnike i župane, dana 16. svibnja 2021. godine. Više informacija možete vidjeti ovdje.


12.4.2021.
Privremeno zatvaranje prometa u naselju Šabac

Za potrebe izvođenja radova izgradnje „Odvodnje dijela naselja Šabac“ privremeno će se zatvoriti promet u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 22, radi prekopa ulice i to u četvrtak, 15.04.2021. godine, u vremenu od 8,00 do 16,00 sati uz privremenu regulaciju prometa.

Mole se građani za razumijevanje i strpljenje.

Tekst zaključka možete vidjeti ovdje, a prikaz privremene regulacije možete vidjeti ovdje.


12.4.2021.
Privremeno zatvaranje prometa u naselju Šabac

Za potrebe izvođenja radova izgradnje „Odvodnje dijela naselja Šabac“ privremeno će se zatvoriti promet u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 22, radi prekopa ulice i to u četvrtak, 15.04.2021. godine, u vremenu od 8,00 do 16,00 sati uz privremenu regulaciju prometa.

Mole se građani za razumijevanje i strpljenje.

Tekst zaključka možete vidjeti ovdje, a prikaz privremene regulacije možete vidjeti ovdje.


8.4.2021.
Obavijest za potrošače vode s područja grada Krapine

Obavještavaju se cijenjeni potrošači vode na distributivnom području grada Krapine, ulica Živka Vukasovića i ulica Ivana Lewa, da će zbog izvođenja radova na vodoopskrbnom sustavu, prespajanja na novi opskrbni cjevovod, doći do prekida u opskrbi vodom dana 09.04.2021. u vremenskom periodu od 8:00 do 14:00 sati.

Mole se cijenjeni potrošači za strpljenje i razumijevanje.
Krakom - vodoopskrba i odvodnja d.o.o.


2.4.2021.
USKRSNA ČESTITKA


31.3.2021.
Obavijest KRAKOM-a d.o.o. o promjenama u rasporedu pružanja usluga za vrijeme uskrsnih blagdana

     KRAKOM d.o.o. obavještava građane Grada Krapine da će se za vrijeme uskrsnih blagdana promijeniti redovan raspored odvoza otpada i radno vrijeme reciklažnog dvorišta. Zbog blagdana Uskrsnog ponedjeljka doći će do promjene rasporeda preuzimanja otpada u plavim posudama iz naselja Grada Krapine te će se njihov odvoz izvršiti dan kasnije u utorak, 6. travnja 2021. godine.
     Do promjene će doći i u radu zajedničkog reciklažnog dvorišta u Krapini (Bobovje 52 F) pa će na Veliki petak raditi od 9:00 do 14:00 sati, a na Veliku subotu i Uskrsni ponedjeljak neće raditi.
     Na Veliki petak će i blagajna društva u Gajevoj 20 raditi po skraćenom radnom vremenu od 7:00 do 12:00 sati uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.


29.3.2021.
Gradonačelniku uručena zahvalnica za dugogodišnje partnerstvo i potporu festivalu Varaždinske barokne večeri

     Gradonačelniku Zoranu Greguroviću danas je uručena zahvalnica za dugogodišnje partnerstvo i potporu festivalu Varaždinske barokne večeri povodom njihove 50. obljetnice. Zahvalnicu je uručio Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin koji je zahvalio gradonačelniku u svoje ime i u ime ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri Davora Bobića. Istaknuo je kako je s Gradom Krapinom kao i s Pučkim otvorenim učilištem Krapina već dugi niz godina suradnja na visokoj razini, kako se krapinska publika rado odaziva na koncerte i kako je nezamislive Varaždinske barokne večeri bez gostovanja u Krapini.

     Gradonačelnik Gregurović zahvalio je na ovom lijepom priznanju i kazao da će to biti poticaj za daljnji nastavak suradnje uz nadu da će se i dalje održavati predivni koncerti, ove godine možda i u prostoru dvorišta Galerije grada Krapine. Obojica su se složili da je ovo izazovno vrijeme pandemije ostavilo veliki negativni trag kod Baroknih večeri, ali da se nadaju da će novi festival biti održan kako smo svi navikli. Zemlja partner ove godine je Slovenija, a početak 51. baroknih večeri rezerviran je za 17. rujna 2021.


26.3.2021.
Grad Krapina se uključuje u akciju "Sat za planet Zemlju"

     Sat za planet Zemlju (Earth Hour) pokrenut je u Sydneyu 2007. godine kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitnu akciju. Na jedan sat posljednje subote u ožujku, milijuni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi izrazili simbolički čin podrške Zemlji.

     Sat za planet Zemlju narastao je golemom brzinom i danas je najveća svjetska građanska inicijativa za zaštitu okoliša. Zajedno na svih sedam kontinenata govori se u ime divljih vrsta i šuma, rijeka i oceana. Ovo je jedna od ključnih akcija koje su potrebne za obuzdavanje klimatskih promjena i zaštitu života kakav znamo.

     U Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda pokret je naveden kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su svake godine sve bolji.

     Zemlje u našem okruženju pridružile su se toj incijativi 2009. godine. Zagreb je bio prvi grad koji se uključio. Od tada, WWF i partneri organiziraju Sat za planet Zemlju u više od 150 gradova.

     Sat za planet Zemlju je prošle godine po prvi put održan online i unatoč izazovnim uvjetima u kojima se svijet nalazio, bio je masovniji nego ikada prije: sudjelovalo je 190 zemalja i teritorija, a uz to je na globalnoj razini zabilježeno više od 4,7 milijardi reakcija na društvenim mrežama.
Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaji, poput porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti - svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu.

     Grad Krapina i prijašnjih se godina uključivao u ovu akciju, a s ponosom ističemo da će se i ove subote, 27. ožujka pridružiti na način da će se od 20.30 do 21.30 sati ugasiti javna rasvjeta u sljedećim ulicama: Ulica Ljudevita Gaja, Trg Ljudevita Gaja, Krambergerova ulica, Ulica Matije Gupca, Magistratska ulica i Šetalište hrvatskog narodnog preporoda.


     Ovim putem pozivamo naše građane da se pridruže ovoj akciji gašenjem svjetla u kućama i stanovima, a mogu se i virtualno pridružiti zoom događaju čiji je moto "Pokreni se za planet”, a koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju, 27. ožujka od 20:30 sati. Više možete saznati na www.wwfadria.org


26.3.2021.
Privremeno zatvaranje prometa u naselju Šabac

     Za potrebe izvođenja radova izgradnje „Odvodnje dijela naselja Šabac“ privremeno će se zatvoriti promet u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 18 radi prekopa ulice i to u utorak, 30. 3. 2021. godine u vremenu od 8,00 do 16,00 sati uz privremenu regulaciju prometa. Mole se građani za razumijevanje i strpljenje.
     Tekst zaključka možete vidjeti ovdje, a prikaz privremene regulacije možete vidjeti ovdje.


 
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009