Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Program energetske učinkovitosti Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Ured državne uprave Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
Odaberite grad / općinu:
Općina Budinščina
O Gradu / Općini
Preskoči kartu

Površina: 56 km2
Broj stanovnika: 2520

Web stranica: www.budinscina.hr

 

Naselja:

Budinščina, Gotalovec, Grtovec, Krapinica, Marigutić, Pažurovec, Pece, Pokojec, Pomperovec, Prepuštovec, Sveti Križ (Budinšćina), Topličica, Zajezda

Uprava:

  • Adresa: Budinšćina 6, 49284 Budinšćina
  • Načelnik: Radovan Hercigonja
  • Predsjednica Općinskog Vijeća: Dijana Margetić
  • Telefon: 049/459-192
  • Faks: 049/459-192
  • E-mail: opcina.budinscina@kr.t-com.hr
Najnovije
Akti župana
Službeni glasnik
Sa službenih stranica

www.budinscina.hr

Danas
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na uređenju trga u Budinščini

Načelnik Općine Budinščina, Radovan Hercigonja ove je srijede, 17. srpnja, potpisao Ugovor s tvrtkom Koledić projekt d.o.o. iz Budinščine za radove na uređenju trga u Budinščini- I faza. Ugovor je potpisan u prostorijama Općine...

Objava Potpisan Ugovor o izvođenju radova na uređenju trga u Budinščini pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


Danas
Učenicima besplatni udžbenici i radne bilježnice

Prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike s područja Općine Budinščina ( u osnovnoj školi Budinščina i osnovnoj školi Podrute) u školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici koje će financirati država i besplatne radne bilježnice koje će financirati Općina Budinščina i Krapinsko-zagorska županiju u omjeru 50:50, prema popisu dostavljenom od strane Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina i Osnovne škole Podrute koju polaze učenici iz naselja Pece.

Objava Učenicima besplatni udžbenici i radne bilježnice pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


Jučer
Obavijest dobavljačima Općine Budinščina o obvezi izdavanja e-računa od 01. srpnja 2019. godine

Općina Budinščina obavještava svoje dobavljače da sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta od 1. srpnja 2019. godine na snagu stupa obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave, i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljeni u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave, te nabave putem narudžbenica.

Objava Obavijest dobavljačima Općine Budinščina o obvezi izdavanja e-računa od 01. srpnja 2019. godine pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


30.5.2019.
Projekt „Male općine protiv euroskepticizma“

Uspješno je završen projekt 'Male općine protiv euroskepticizma', koji je Lokalna akcijska grupa 'Prigorje-Zagorje' provodila u partnerstvu s još 15 organizacija iz 9 europskih zemalja.

Objava Projekt „Male općine protiv euroskepticizma“ pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


21.5.2019.
Obrazac za 2. izmjenu prostornog plana Općine Budinščina

Obrazac za 2. izmjenu prostornog plana Općine Budinščina možete preuzeti na ovoj poveznici: http://www.budinscina.hr/obrasci/ 

Objava Obrazac za 2. izmjenu prostornog plana Općine Budinščina pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


2.5.2019.
Dječji vrtić i jaslice najvažniji projekt od osamostaljenja općine

U srijedu 1. svibnja 2019. godine u sklopu proslave Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa, zaštitnika Općine Budinščina, održana je u Domu kulture u Budinščini svečana sjednica. Sjednici koja je započela u 13.00 sati prethodila je sveta misa slavljena u crkvi sv. Josipa Radnika u Budinščini.

Objava Dječji vrtić i jaslice najvažniji projekt od osamostaljenja općine pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


30.4.2019.
Poziv na provjeru dokumentacije za nadmetanje vezano uz izgradnju dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini

Svi zainteresirani mogu svoje primjedbe na dokumentaciju ili troškovnik dostaviti do 07.05. 2019. godine do 24,00 sata. Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti na linku Javna nabava (naziv poveznice Prethodno savjetovanje.zip) ili klikom na ovu poveznicu.

Objava Poziv na provjeru dokumentacije za nadmetanje vezano uz izgradnju dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


29.4.2019.
DVD Budinščina obilježilo 90. obljetnicu rada i djelovanja

Svečanim programom Dobrovoljno vatrogasno društvo Budinščina obilježilo je u subotu 27. travnja 90. obljetnicu rada i djelovanja. DVD Budinščina osnovano je davne 1929. od grupe entuzijasta, budući da se pojavila potreba za organiziranim gašenjem požara. Prvu opremu društvo je dobilo od tadašnjeg rudnika u Zajezdi, a sve do početka 2. svjetskog rata imalo je i svoju limenu glazbu.

Objava DVD Budinščina obilježilo 90. obljetnicu rada i djelovanja pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


23.4.2019.
Program za Dan Općine 2019.

Program za Dan Općine 2019.

Objava Program za Dan Općine 2019. pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


19.4.2019.
Sretan Uskrs!

Svim čitateljima općinske stranice te mještanima i mještankama Općine Budinščina, sve najbolje povodom Uskrsa žele općinski načelnik, zamjenik načelnika, predsjednica Općinskog vijeća, općinski vijećnici te djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela!

Objava Sretan Uskrs! pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


29.3.2019.
Obavijest biračima vezano uz raspisivanje izbora za članove za Europski parlament

Obavijest biračima vezano uz raspisivanje izbora za članove u Europski parlament iz Hrvatske možete preuzeti klikom na ovaj link (PDF dokument).

Objava Obavijest biračima vezano uz raspisivanje izbora za članove za Europski parlament pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


14.3.2019.
U Budinščini održano županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

U osnovnoj školi Vladimir Nazor Budinščina održano je 13.3.2019.godine s početkom u 10:00 sati županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika za osnovne škole Krapinsko-zagorske županije. Na natjecanju je sudjelovalo 10 učenika sedmih i 19 učenika osmih razreda iz 11 škola Krapinsko-zagorske županije. Nakon uvida u testove i procjene rezultata, Županijsko povjerenstvo pod predsjedanjem Gordane Kučinić, učiteljice hrvatskoga jezika iz OŠ A.Cesarca Krapina objavilo je sljedeće rezultate:

Objava U Budinščini održano županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


27.1.2019.
Nakon općina, pobratimit će se i vatrogasna društva

Ove godine DVD Budinščina slavi 90. godina postojanja za što će slavlje upriličiti na proljeće, a tom će prilikom potpisati povelju o bratimljenju s DVD-dom iz Končanice. Podsjetimo, utorak 1. svibnja 2018. godine Povelju o suradnji i prijateljstvu potpisale su i matične općine Budinščina i Končanica, a sama Končanica nalazi se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te je specifična po tome što u njoj češka nacionalna manjina čini većinu stanovništva

Objava Nakon općina, pobratimit će se i vatrogasna društva pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


24.12.2018.
Sretan Božić!

Općinski načelnik, zamjenik načelnika, općinski vijećnici te djelatnici Općine Budinščina svim mještanima žele sretan Božić i uspješnu 2018. godinu!

Objava Sretan Božić! pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


24.12.2018.
Najmlađi vatrogasci okitili vatrogasni dom

U subotu 22.12.2018. s početkom u 13h, DVD Budinščina organiziralo je radionicu izrade nakita i kićenje bora. Najmlađi vatrogasci uz vodstvo mentora svojim su vrijednim ručicama izradili božićni nakit i ukrase te okitili bor i vatrogasni dom.

Objava Najmlađi vatrogasci okitili vatrogasni dom pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


21.12.2018.
Najljepša božićna čestitka – Općina Budinščina gradi vrtić i jaslice!

U Petak 21. 12. 2018. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja potpisao je Ugovor s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u okvivru mjere 7.4.1) u iznosu od 7. 440.000,00 kuna. Ugovor se odnosi na gradnju strateškog projekta – dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini – a navedeni iznos je maksimalni iznos potpore koji se mogao ostvariti.

Objava Najljepša božićna čestitka – Općina Budinščina gradi vrtić i jaslice! pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.