Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Program energetske učinkovitosti Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Ured državne uprave Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
Odaberite grad / općinu:
Općina Budinščina
O Gradu / Općini
Preskoči kartu

Površina: 56 km2
Broj stanovnika: 2520

Web stranica: www.budinscina.hr

 

Naselja:

Budinščina, Gotalovec, Grtovec, Krapinica, Marigutić, Pažurovec, Pece, Pokojec, Pomperovec, Prepuštovec, Sveti Križ (Budinšćina), Topličica, Zajezda

Uprava:

  • Adresa: Budinšćina 6, 49284 Budinšćina
  • Načelnik: Radovan Hercigonja
  • Predsjednica Općinskog Vijeća: Dijana Margetić
  • Telefon: 049/459-192
  • Faks: 049/459-192
  • E-mail: opcina.budinscina@kr.t-com.hr
Najnovije
Akti župana
Službeni glasnik
Sa službenih stranica

www.budinscina.hr

Jučer
Projekt: Izgradnja dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Kratki opis projekta Naziv projekta: „Izgradnja dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini“ Natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje...

Objava Projekt: Izgradnja dječjeg vrtića i jaslica u Budinščini pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


31.10.2019.
U Općini Budinščina kreće gradnja vrtića vrijednog gotovo 12,5 milijuna kuna

U Općini Budinščina kreće gradnja vrtića vrijedna gotovo 12,5 milijuna kuna od čega Ministarstvo poljoprivrede kroz Program ruralnog razvoja osigurava 7,44 milijuna. Načelnik Radovan Hercigonja kaže: "Ovo je najveći projekt u Općini od njena osnivanja, ovo je projekt budućnosti, dok saborski zastupnik Žarko Tušek dodaje: "Ove kapitalne projekte radimo bez ikakvog političkog ključa, ljudi su iznad bilo kakve lokalne politike".

Objava U Općini Budinščina kreće gradnja vrtića vrijednog gotovo 12,5 milijuna kuna pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


25.10.2019.
Objava poziva na nadmetanje – Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza

Objava poziva na nadmetanje - Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza

Objava Objava poziva na nadmetanje – Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


25.10.2019.
Izvješće o prethodnom savjetovanju: “Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza”

Izvješće o prethodnom savjetovanju: "Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza"

Objava Izvješće o prethodnom savjetovanju: “Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza” pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


24.10.2019.
Limačima NK Milengrada novi dresovi

U subotu 19.10.2019. godine u 11,00 sati odigrana je prvenstvena utakmica limača između nogometnih klubova  Milengrad 2005. i Inkopa iz Poznanovca. Limači NK „Milengrad 2005“ iz Budinščine na svom su terenu odigrali utakmicu u novim dresovima zelene boje koje je sponzorirala Općina Budinščina. Igrači su bili ponosni na svoje nove dresove, a nakon utakmice uslijedio je domjenak igrača i roditelja u organizaciji Općine na kojem se nazočnima pridružio zamjenik načelnika Dragutin Dugan.

Objava Limačima NK Milengrada novi dresovi pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


11.10.2019.
Poziv na prethodno savjetovanje – Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza

Poziv na prethodno savjetovanje – Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza. Dokumente možete preuzeti ovdje: 29-2019-3 DON Poziv na prethodno savjetovanja...

Objava Poziv na prethodno savjetovanje – Radovi na uređenju ceste prema stambenoj zgradi u Budinščini 13b, prostora uz zgradu i potporni zid – I faza pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


20.9.2019.
Potpisan Ugovor za sanaciju klizišta uz nerazvrstanu cestu u Zajezdi

Načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i direktor tvrtke KOLEDIĆ PROJEKT d.o.o., Ivica Koledić potpisali su dana 19. rujna 2019. godine Ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta u naselju Zajezda uz nerazvrstanu cestu Čivragi-Deriši-Vrbani. Potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednica Općinskog vijeća Budinščina, Dijana Margetić i zamjenik Općinskog načelnika, Dragutin Dugan.

Objava Potpisan Ugovor za sanaciju klizišta uz nerazvrstanu cestu u Zajezdi pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


14.8.2019.
Tehnički pregled traktora u Budinščini

Obavještavamo vlasnike traktora da će se u suradnji sa Stanicom za tehnički pregled iz Svetog Ivana Zeline, dana 24.08. (subota) 2019. godine u vremenu od 7,00 do 14,00 sati, ispred zgrade Općine Budinščina održati tehnički pregled traktora.

Objava Tehnički pregled traktora u Budinščini pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


8.8.2019.
Studijski posjet estonskog LAG-a Ida – Harju Koostookoda Općini Budinščina

U petak 02. kolovoza 2019. u Općinu Budinščinu u studijski posjet došao je Estonski LAG Ida - Harju Koostookoda. Estonski LAG Ida - Harju Koostookoda je smješten u predgrađu glavnog grada Estonije Talina. LAG čine predstavnici javnog civilnog i gospodarskog sektora iz tri općine. Površina LAG-a je 1.223,74 kvadratnih kilometara te živi 18.300 stanovnika. Na području LAG-a je 102 sela.

Objava Studijski posjet estonskog LAG-a Ida – Harju Koostookoda Općini Budinščina pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


31.7.2019.
Održana 13. manifestacija “Tak se negda pri nami delale”

Protekli vikend u Topličici i Gotalovcu održana je trinaesta po redu manifestacija "Tak se negda pri nami delale". U subotu od 15-18 sati u Topličici su u sklopu programa „Tak smo se igrali” održana natjecanja djece i mladih u starim igrama i radionicama kao što su skakanje u vrećama, voženje tački, nošenje jabuke, stari ringišpil, tradicijske drvene igračke i brojne druge.

Objava Održana 13. manifestacija “Tak se negda pri nami delale” pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


31.7.2019.
Potpisan ugovor za asfaltiranje dionica nerazvrstanih cesta u naseljima Pece, Krapinica, Zajezda i Pažurovec

U prostorijama Općine Budinščina u ponedjeljak 29.07.2019. godine, načelnik Općine Budinščina Radovan Hercigonja i direktor tvrtke Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina Siniša Košćak potpisali su Ugovor o sanaciji – modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Općine Budinščina, za radove u vrijednosti od 997.925,96 kuna.

Objava Potpisan ugovor za asfaltiranje dionica nerazvrstanih cesta u naseljima Pece, Krapinica, Zajezda i Pažurovec pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


24.7.2019.
Javni poziv za predlaganje programa/projekata javnih potreba Općine Budinščina za 2019. godinu

Na temelju Zakona o udrugama („Narodne novine“ broj 74/14), Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ broj 26/15) i članka 73. Statuta Općine Budinščina („Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije“ broj 18/09. i 11/13.) načelnik Općine Budinščina objavljuje Javni poziv za predlaganje programa/projekata javnih potreba Općine Budinščina za 2019. godinu.

Objava Javni poziv za predlaganje programa/projekata javnih potreba Općine Budinščina za 2019. godinu pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


18.7.2019.
Potpisan Ugovor o izvođenju radova na uređenju trga u Budinščini

Načelnik Općine Budinščina, Radovan Hercigonja ove je srijede, 17. srpnja, potpisao Ugovor s tvrtkom Koledić projekt d.o.o. iz Budinščine za radove na uređenju trga u Budinščini- I faza. Ugovor je potpisan u prostorijama Općine...

Objava Potpisan Ugovor o izvođenju radova na uređenju trga u Budinščini pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


18.7.2019.
Učenicima besplatni udžbenici i radne bilježnice

Prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike s područja Općine Budinščina ( u osnovnoj školi Budinščina i osnovnoj školi Podrute) u školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici koje će financirati država i besplatne radne bilježnice koje će financirati Općina Budinščina i Krapinsko-zagorska županiju u omjeru 50:50, prema popisu dostavljenom od strane Osnovne škole Vladimir Nazor Budinščina i Osnovne škole Podrute koju polaze učenici iz naselja Pece.

Objava Učenicima besplatni udžbenici i radne bilježnice pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


17.7.2019.
Obavijest dobavljačima Općine Budinščina o obvezi izdavanja e-računa od 01. srpnja 2019. godine

Općina Budinščina obavještava svoje dobavljače da sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta od 1. srpnja 2019. godine na snagu stupa obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave, i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljeni u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave, te nabave putem narudžbenica.

Objava Obavijest dobavljačima Općine Budinščina o obvezi izdavanja e-računa od 01. srpnja 2019. godine pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.


30.5.2019.
Projekt „Male općine protiv euroskepticizma“

Uspješno je završen projekt 'Male općine protiv euroskepticizma', koji je Lokalna akcijska grupa 'Prigorje-Zagorje' provodila u partnerstvu s još 15 organizacija iz 9 europskih zemalja.

Objava Projekt „Male općine protiv euroskepticizma“ pojavila se prvi puta na Općina Budinščina Online - Službene stranice općine Budinščina.