Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registri i baze podataka (ASSET lista) Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
13.12.2018.  | Sjednice skupštine

Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u srijedu, 12. prosinca 2018. godine održala svoju 11. sjednicu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini okupilo se 38 članica i članova Skupštine na čelu s predsjednicom Vlastom Hubicki.

Županijska skupština je na ovoj sjednici donijela Proračun Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu u iznosu 264.171.810,00 kuna što je za 66.406.378,00 kuna ili 33,6% više u odnosu na 2018. godinu.  Proračun je donesen sa 23 glasa za, 11 protiv i 3 suzdržana.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovo najveći Proračun u povijesti Krapinsko-zagorske županije. „„Mogu najaviti da će izvršenje Proračuna ove godine biti 40 milijuna kuna veće nego što je bilo 2017. godine, a sljedeće će biti još dodatnih 40 milijuna veće nego u ovoj godini. No, želio bih istaknuti da nikada nije bilo teže slagati proračun jer strahovito puno radimo i moramo osigurati svoj udio u financiranju europskih projekata.   Ako pogledate strukturu našeg proračuna, samo su dva plana i prioriteta – obrazovanje i obrazovanje. Jednostavno morate imati hrabrosti povući određene poteze, svjesni toga da neće biti lako, no sigurni da se to može realizirati“ – rekao je župan Kolar.

Razlog povećanja prvenstveno je provedba ključnih kapitalnih projekata, sukladno Strategiji razvoja. Radi se o projektima koji su osim energetske obnove tri dodatne škole (Đurmanec, Gornja Stubica i Kumrovec) započeti 2018. godine, ali nešto kasnije u odnosu na plan pa se njihova provedba većim dijelom prenosi u 2019. godinu:

-nastavak izgradnje Poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini

-dovršenje radova na povećanje energetske učinkovitosti u tri osnovne škole (Hum na Sutli, Pregrada i Zabok)

-povećanje energetske učinkovitosti u tri osnovne škole (Đurmanec, Gornja Stubica i Kumrovec)

-dovršetak dvorane pri OŠ Đurmanec

-nastavak izgradnje dvorane u Hrašćini

-dovršetak projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ (uređenje i opremanje 9 ambulanti)

Nakon rasprave, glasanjem članica i članova Skupštine, odbijen je amandman vijećnika Stjepana Ranogajca koji se odnosio na povećanje izdvajanja za sport (povećanje iznosa pod stavkom A102002 Program i tehničke kulture i športa za 300.000 kuna, na 1.540.000 kuna) te amandman Kluba vijećnika Hrvatske demokratske zajednice koji se odnosio na financiranje udžbenika učenika srednjih škola (osiguravanje 2.500.000 kuna za subvenciju nabave školskih knjiga za srednjoškolce s područja Krapinsko-zagorske županije za školsku godinu 2019./2020. godinu, što u prosjeku iznosi 500 kuna po srednjoškolskom đaku. Potrebna sredstva bi se osigurala relokacijom sredstava sa više pozicija unutar Proračuna). Župan Željko Kolar rekao je kako su ciljevi amandmana hvalevrijedni, no da se trenutno ne mogu prihvatiti zbog nemogućnosti osiguravanja sredstava u Proračunu koji je usredotočen na velike kapitalne investicije. Župan Kolar je također najavio da će, s obzirom na najavu Vlade RH za financiranje udžbenika za osnovne škole, u Proračunu ostaviti 250.000 kuna namijenjenih pomoći za kupnju udžbenika osnovnoškolcima te preusmjeriti za pomoć za kupnju udžbenika za srednje škole.

Proračun Krapinsko-zagorske županije zajedno sa proračunskim korisnicima iznosi 727.294.634,00 kuna što je za 62.592.568,72 kuna ili 9,4% više u odnosu na 2018. godinu.

Prenošenje provedbe dijela projekata u 2019. godinu bilo je i glavni razlog za II. izmjenu proračuna KZŽ za 2018. godinu, koji sada iznosi 197.765.432,00 kuna  što je za 66.199.497,00 kuna ili 25,1% manje u odnosu na prethodni plan. Rebalans Proračuna prihvaćen je s 24 glasa za, tri protiv i deset suzdržanih.

Županijska skupština je na 11. sjednici donijela i Odluku o mjerama razvoja poljoprivredne proizvodnje Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu. Ova odluka predstavlja osnovu za izradu posebnog pravilnika, prema  kojem će se raspisivati natječaji i dodjeljivati potpore. Za 7 mjera, pripremljenih u konzultaciji s korisnicima mjera, osigurano je 1.800.000,00 kuna.

Članice i članovi Županijske skupštine verificirali su skraćeni zapisnik s desete sjednice, a donijeli su i odluke o davanju suglasnosti na Prijedlog II. izmjena i dopuna Financijskog plana Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu te na Prijedlog financijskog plana Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu s projekcijom za 2020. i 2021. godinu, prema kojem će se napraviti program rada za 2018. godinu; Odluku o raspoređivanju sredstava političkim strankama u 2019. godini te Plan rada Županijske skupštine za 2019., kojim se okvirno utvrđuju teme koje će biti predmet razmatranja na sjednicama Županijske skupštine, nositelji pripreme i predlagatelji tih tema te okvirni rokovi njihovog razmatranja.

Županijska skupština je usvojila i Godišnju analizu stanja sustava civilne zaštite na području Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu te donijela  Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području KZŽ županije za 2019. godinu, s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje. Na 11. sjednici je donijet i Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Krapina za 2019. godinu te I. Izmjena Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Krapina za 2018. godinu kojom se za potrebe izgradnje i opremanje objekta HGSS-a Stanie Krapina predviđa dodatnih 50.000 kuna.

Županijska skupština je na 11. sjednici prihvatila i Izvješće o utrošku proračunske zalihe za razdoblje siječanj – studeni 2018. godine, Izvješće o radu Savjeta za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2014.-2018. godine,  Program rada i Financijski plan Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu te I. izmjene i dopuna  Financijskog plana Vatrogasne zajednice KZŽ za 2018. godinu, a donijela je i Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Krapinsko-zagorske županije za 2019. godinu

Županijska skupština je za članice i članove Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko-zagorske županije imenovala Mladena Popovića, Jasnu Šalamon, Ljubicu Jurina, Dubravka Sopeka te Mariju Mirt, dok je za mrtvozornicu za područje Općine Marija Bistrica imenovala Ivanu Groš.

 

Prije početka rada po dnevnom redu održan je aktualan sat u kojem su pitanja postavili Stjepan Ranogajec o sudskom sporu sa bivšim ravnateljem Županijske uprave za ceste, Mladen Popović o statusu projekta Integriranog prijevoza putnika na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, Martina Rubil Skitanić o gradnji nogostupa prema područnoj školi u Martinišću, Mirko Krznar o financijskom zaduženju Županije, Ivan Hren o odnosu županijske vlasti prema državnoj, Darinka Sviben o sredstvima za održavanje škola, Mišo Grilec o pomoći Nogometnom klubu Zagorec iz Krapine te Marijan Hohnjec o mjerama za poboljšanje demografske situacije na području županije.

Na samom početku sjednice prisegu za člana Županijske skupštine položio je Ivan Maligec, koji je nedavno aktivirao svoj vijećnički mandat.

Na kraju sjednice su predsjednica Skupštine, župan i predstavnici klubova članica i članove Skupštine poželjeli sretan Božić i sve najbolje u 2019. godini.

 


Zadnja promjena: 13.12.2018. | Prikazano 2586 puta
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009