Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registri i baze podataka (ASSET lista) Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
16.7.2020.  | Sjednice skupštine

Održana 22. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u srijedu, 15. srpnja 2020. godine, održala svoju 22. sjednicu. U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina okupilo se 30 članica i članova Skupštine na čelu sa predsjednicom Vlastom Hubicki.

Županijska skupština je na 22. sjednici donijela I. izmjene Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu, kojom se planira Proračun u visini od 977.858.259,95 kn što je 0,8% više u odnosu na prvobitni plan. Proračun Županije bez proračunskih korisnika nakon ove izmjene iznosi 234.178.378,00 kn, što je za 5,1% manje u odnosu na prethodni plan. Najveće predviđeno smanjenje prihoda odnosi se na porez na dohodak, koji je predviđen na razini od 44.700.000 kuna, odnosno 9.800.000 kuna manje u odnosu na prvotni plan. „Sve ono što je vezano za projekte i povlačenje novaca iz EU fondova te stavke za djecu s posebnim potrebama ostaje u proračunu, a sve ostalo da ide iz proračuna van. Znam da mnogi s tim nisu zadovoljni, ali u ovom trenutku morali smo određivati prioritete. Nije bilo za sve, ali i neće biti t za sve“ – istaknuo je župan Željko Kolar te dodao kako daljnji razvoj projekata ovisi o  kompenzacijskim mjerama Vlade i brzini pomoći iz Europske komisije.

Na 22. sjednici Skupštine na znanje je primljen Izvještaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina o kretanjima na tržištu rada u Krapinsko – zagorskoj županiji u 2019.g. i u razdoblju I.- VI. 2020. Istaknuto je kako je tijekom 2019. godine rastao prosječan broj zaposlenih te padao broj nezaposlenih, no da je u ožujku i travnju 2020. godine porasla nezaposlenost i pala zaposlenost. Stope nezaposlenosti u Krapinsko-zagorskoj županiji je od kraja 2018. godine s 6,2% povećana na 6,8 % krajem svibnja 2020., dok na razini Republike Hrvatske iznosi 9,4%.

Članice i članovi Županijske skupštine donijeli su Oldluku o osnivanju javne ustanove pod nazivom Dom za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK, koja će obavljati djelatnost pružanja socijalnih usluga za žrtve nasilja u obitelji: usluge smještaja i usluge savjetovanja i pomaganja. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki zahvalila je dosadašnjoj i dugogodišnjoj predsjednici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Tajani Broz na svom doprinosu i provođenju brojnih aktivnosti za zaštitu žrtvi nasilja.

Na sjednici Županijske skupštine prihvaćen je Izvještaj o radu i Godišnji financijski izvještaj za 2019. godinu Poduzetnikog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o., koji je prošle godine provodio 34 projekta, ukupne vrijednosti više od 80 milijuna kuna, od čega za klijente vrijednosti više od 48 milijuna kuna, a za Krapinsko-zagorsku županiju više od 32 milijuna kuna.

Županijska skupština je također verificirala zapisnik sa prošle sjednice te prihvatila Izvještaj o utrošku proračunske zalihe za razdoblje svibanj – lipanj 2020.g., Izvještaj o radu za 2918. godinu Piškornice d.o.o.  – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske i Piškornice sanacijsko odlagalište d.o.o.. Izvještaj o radu za 2019. godinu „Integriranog prometa Zagrebačkog područja“ d.o.o., Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za 2019. godinu Krapinsko-zagorskog Aerodroma d.o.o te Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2019. godinu Službenog glasnika Krapinsko-zagorske županije d.o.o. Na sjednici su prihvaćene i informacije o financijskim potporama organizacijama civilnog društva na području Krapinsko-zagorske županije u 2019. godini - u nadležnostima Upravnog odjela obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu; Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade; Upravnog odjela za opće i zajedničke poslove; Ureda župana te o raspodjeli sredstava ostvarenih od lovozakupnine u 2019. godini.

U sklopu aktualnog sata vijećnik Stjepan Ranogajec postavio je pitanje o otvaranju doma za starije i nemoćne u Zaboku, dok je vijećnica Ljubica Mikulčić u ime općine Hrašćina zahvalila na izgradnji sportske dvorane Područne škole Hrašćina.

Na samom početku sjednice uručena su i ovogodišnja priznanja Krapinsko-zagorske županije. Više o samoj dodjeli pronađite OVDJE.

 

MATERIJALI

PREZENTACIJE

ZAPISNIK


Zadnja promjena: 16.7.2020. | Prikazano 1453 puta
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009