Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registri i baze podataka (ASSET lista) Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
7.4.2018.  | Sjednice skupštine

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u srijedu, 4. travnja 2018. godine, održala svoju 8. sjednicu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini okupilo se 35 članica i članova Skupštine na čelu s predsjednicom Vlastom Hubicki.

Županijska skupština je na prijedlog Povjerenstva za priznanja odlučila da će se ove godine dodijeliti sljedeća županijska priznanja: Plaketu KZŽ za životno djelo Marcelu Majsecu, Plakete za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu Rajku Suhodolčanu i Zdenki Grilec, Plakete KZŽ za iznimno postignuće u protekloj godini Hotelu Villa Magdalena i Luki Leškoviću; Povelje Krapinsko-zagorske županije: Aikido klubu HOHEMI, DVD-u Kačkovec, DVD-u Klanjec, Kickboxing klubu Zmaj Bedekovčina, Lei Pongrac, Marijanu Culjaku, Miri Škvorc, Općini Gornja Stubica za manifestaciju Susreti za Rudija, Spomenki Štimac, Termama Stubaki j.d.o.o. PJ. Hotel Matija Gubec, Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Županijska podružnica Krapinsko-zagorske županije, Udruzi „Modus Vivendi Stubaki“, Vlasti Horvatić-Gmaz, Zvonimiru Beriću i Željku Hohnjecu.

Članice i članovi Županijske skupštine prihvatili su godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu. Prošle je godine Krapinsko-zagorska županija ostvarila 159.978.088,74 kuna prihoda i primitka, što je za 6.130.250,84 kn ili 4,0% više nego u 2016. godini. Rashodi i izdaci ostvareni su u iznosu od 153.010.681,97 kuna. Prihodi i primici zajedno sa proračunskim korisnicima iznosili su 554.283.764,81 kuna, a rashodi 549.855.774,70 kuna. Izvještaj je prihvaćen s 25 glasova za i 8 suzdržana glasa.

Županijska skupština je prihvatila i Polugodišnje izvješće o radu župana Krapinsko-zagorske županije za razdoblje srpanj-prosinac 2017. godine. „Radili smo puno, pravi rezultat će se vidjeti tek kad krenu brojni radovi u drugoj polovici 2018. godine“istaknuo je župan Željko Kolar, koji se u svom izlaganju usredotočio na provođenje brojnih projekata na području Krapinsko-zagorske županije te je također podsjetio kako je najveći rast broja zaposlenih u prošle četiri godine zabilježen upravo na području naše županije. Izvješće župana prihvaćeno je sa 21 glas za i 12 suzdržana glasa.

Skupština je na znanje primila Izvješće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina o kretanjima na tržištu rada u Krapinsko-zagorskoj županiji u razdoblju I.-XII. 2017. godine. Broj osiguranika mirovinskog osiguranja na području Krapinsko-zagorske županije je prošle godine povećan za 1,9% (680 osoba), dok je broj nezaposlenih u evidenciji Zavoda smanjen za 24,2% (1.096 osoba). Stopa nezaposlenosti krajem prosinca 2017. godine iznosila je 8,6%, odnosno 2,6 postotnih bodova manje  nego krajem prosinca 2016. godine. Stopa nezaposlenosti na području Krapinsko-zagorske županije je 2,6 % manja od stope na razini Republike Hrvatske. Prošle je godine prijavljeno ukupno 6.620 potreba za radnicima, 0,6% manje u odnosu na 2016. godinu.

Županijska skupština donijela je i Plan zaštite od požara Krapinsko-zagorske županije- Prošle je godine na području naše županije poduzeto 690 vatrogasnih intervencija, od čega je bilo 406 požara, 263 tehničke intervencije i 21 ostala intervencija. Gotovo dvostruki broj požara u odnosu na 2017. godinu rezultat je velikog broja požara na otvorenom 2017. godine, zbog čega je i istaknuta potreba poduzimanja dodatnih preventivnih aktivnosti. Skupština je odobrila i Odluku o izmjeni Društvenog ugovora trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću „ PIŠKORNICA“ d.o.o. regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske. Na ovoj sjednici je donijet i Program javnih potreba u sportu Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu, Program javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu te Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu.

Županijska skupština je za člana Državnog komasacijskog povjerenstva iz reda članova Skupštine imenovala Renatu Dolenec, a za njezinog zamjenika Alojza Sajka. Za predsjednicu Povjerenstva imenovana je Durbavka Sinković, za zamjenicu članice Dajana Županić Jaković, za člana Antun Haus te za zamjenicu Jasminka Marija Cerc.

Na 8. sjednici je verificiran i skraćeni zapisnik sa prošle sjednice te su prihvaćena i sljedeća izvješća: Izvješće o stanju zaštite od požara na području Krapinsko-zagorske županiju i o stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu, Izvješće o ostvarivanju Godišnjeg programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih područja kojima upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu, Izvješće o financijskom poslovanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu, Izvješće o ostvarenju Godišnjeg programa rada Zavoda za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu., Izvješće o financijskom poslovanju Zavoda za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu, Izvješće o radu Službeničkog suda u Krapinsko-zagorskoj županiji, Izvješće o obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe u Krapinsko-zagorskoj županiji za 2017. godinu te Izvješće o radu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu, koje je u 2017. godini zaprimilo 4 pritužbe i 16 pohvala pacijenata.

Županijska skupština je prihvatila Izvješće o radu za 2017. godinu Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije, no nije dala suglasnost na Godišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije za 2017. godinu. Prije glasovanja o izvršenju financijskog plana oporba je napustila sjednicu, tako da je protiv izvješća glasalo 16 članica i članova Skupštine, dok je suzdržano bilo njih 5.

U sklopu aktualnog sata pitanja su postavili Stjepan Ranogajec, Mirko Krznar, Darinka Sviben, Ivan Hren i Dražen Čvek.

 

MATERIJAL

PREZENTACIJE

ZAPISNIK

Prilozi:

Prezentacije održane na sjednici

Zadnja promjena: 11.4.2018. | Prikazano 3732 puta
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009