Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registri i baze podataka (ASSET lista) Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Izjava o pristupačnosti mrežnog sjedišta Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
19.1.2015.  | Novosti

Održan sastanak Radne skupine za darovitu djecu

U petak, 16. siječnja u osnovnoj školi Oroslavje održan je sastanak Radne skupine za nadarenu djecu koja je osnovana 2014. godine prilikom obilježavanja Dana darovitih u Mariji Bistrici.

Sastanku su prisustvovale zamjenica župana Jasna Petek, saborska zastupnica Dunja Špoljar, ECH specijalist savjetnica Jasna Cvetković Lay te članice Radne skupine za darovitu djecu: Sanja Šakoranja - ravnateljica OŠ Oroslavje; Snježana Večerić Topolovec - stručna suradnica DV GK Krapina; Vesna Tomorad - stručna suradnica OŠ Marija Bistrica; Katarina Biondić - stručna suradnica OŠ Zlatar; Natalija Knezić-Medvedec - stručna suradnica OŠ Tuhelj; Ines Krušelj Vidas – knjižničarka OŠ Gornja Stubica; Ivan Lamot – pročelnik županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu.

 

Krapinsko-zagorska županija i dosad je na razne načine poticala rad darovite i talentirane djece: stipendiranjem, financiranjem županijskih natjecanja i smotri te raznim pomoćima pri dodatnom usavršavanju i nabavci potrebnih sredstava za učenje i rad darovite djece.

 

Zamjenica Petek je u uvodnom obraćanju govorila o razlozima organizacije sastanka koji se ukratko mogu svesti na inicijativu Krapinsko-zagorske županije i stručnih suradnika određenih škola da se rad s darovitim učenicima podigne na jednu višu, sistematičniju i kvalitetniju razinu na području županije.

 

Nakon toga je gđa.Cvetković Lay ukratko predstavila svoj stručni rad sa darovitom djecom kroz rad Centra za poticanje darovitosti Bistrić, te održala kraću prezentaciju u kojoj je na pregledan način pojasnila pojmove darovitosti, talentiranosti, kreativnosti te prikazala situaciju i stanje brige za darovitu djecu u Republici Hrvatskoj s osvrtom na neke zemlje Europske unije.

 

Prezentacija je potaknula i kraću raspravu u kojoj je više nazočnih na sastanku iznijelo svoja iskustva u radu s darovitom djecom te su upućeni i upiti gđi. Cvetković Lay za komentar i viđenje istog s pozicija njezina stručnog iskustva.

 

Skupini se obratila i saborska zastupnica Dunja Špoljar koja je pohvalila i podržala inicijativu Županije i Radne skupine.

 

Slijedom nekoliko zajedničkih sastanaka Radne skupine dogovoreno je da se za vrijeme proljetnih praznika organiziraju radionice iz raznih područja za darovitu i talentiranu djecu u pet osnovnih škola čije su predstavnice u Radnoj skupini, a škole su iskazale spremnost za organizaciju radionica i imaju iskustva i prakse u radu s darovitom djecom.


Dogovoreno je također da se pristupi nabavci testova za dijagnosticiranje darovitih učenika kojima će se, za početak u osnovnim školama u kojima će biti organizirane radionice, provesti dijagnosticiranje učenika nižih razreda ( II.ili III. ). Za njih i svu ostalu djecu s područja Krapinsko-zagorske županije koja će pokazati talent i interes za određena područja, biti u mogućnosti doći na radionice i koja će se javiti za radionice, radna skupina razrađuje detalje.

 

U planu je otvaranje Savjetovališta za darovite, za početak „telefona za darovite“ na kojem će stručne osobe u određeno vrijeme biti dostupne i davati zainteresiranim roditeljima, učiteljima, nastavnicima kao i samim učenicima odgovore i savjete o pitanjima vezanim za darovitost.

 

Konkretnije o svim aktivnostima koje se planiraju u području darovitosti planiraju se prezentirati javnosti uz ovogodišnje obilježavanje Dana darovitih ( 21. ožujka).

 


Zadnja promjena: 20.1.2015. | Prikazano 4912 puta
NAJNOVIJE IZ PODRUČJA
27.2.2021. Nastava za sve učenike srednjih škola od ponedjeljka prema Modelu A
| 20.2.2021. „Suradnju Muzeja Hrvatskog zagorja i Županije treba dignuti na još viši nivo“
| 19.2.2021. U 4 godine 364 milijuna kuna za obrazovanje
18.2.2021. | Rok: Sutra
Javni poziv za uvid u spis predmeta (OŠ Side Košutić Radoboj, rekonstrukcija)
18.2.2021. Javni poziv - Program javnih potreba u kulturi - informativna radionica
16.2.2021. Upisi u prvi razred osnovne škole
9.2.2021. Program javnih potreba u kulturi KZŽ za 2021. - informativna radionica
| 8.2.2021. Od 2017. godine do danas 7,75 mil. kn. za udruge od posebnog značaja
| 5.2.2021. Dvodnevna radionica o profesionalnom usmjeravanju učenika u osnovnim i srednjim škola
4.2.2021. | Rok: Zavr. Javna nabava: Javna nabava opreme za školsku sportsku dvoranu OŠ Zlatar Bistrica
| 1.2.2021. Kroz javne natječaje ove godine osigurano 5,7 mil. kn.
29.1.2021. Svi učenici osnovnih škola od ponedjeljka ponovno u svojim klupama
| 29.1.2021. Otvoren novoizgrađeni vrtić u Sv. Križu Začretju
29.1.2021. | Rok: Danas
Javni poziv - Program javnih potreba u kulturi KZŽ za 2021
| 21.1.2021. 2,45 mil. kn. za cjelovitu obnovu OŠ Krapinske Toplice
16.1.2021. U energetsku obnovu ide i osnovna škola Marija Bistrica
15.1.2021. NASTAVAK ŠKOLE – UČENICI SVIH ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNJIH ŠKOLA PONOVNO U KLUPAMA
| 14.1.2021. Najavljena gradnja nove zgrade Područne škole Laz
| 11.1.2021. Šteta od potresa na OŠ Krapinske Toplice procijenjena na 2 milijuna kuna
4.1.2021. Javni poziv – zapošljavanje pomoćnika / posrednika u projektu "Baltazar 4" - 6 dopuna
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009