Kontakt / događanja
Kontakt info Novosti Natječaji i javni pozivi Javna nabava Jednostavna nabava Obrasci Akti župana Sjednice skupštine Propisi Natječaji ostalih institucija Zadnje promijenjeno Elektronička kontaktna točka
Županijska uprava
Dužnosnici Upravni odjeli Matični uredi Ispostave
Skupština
Skupština - općenito Članovi Žup. skupštine Poslovnik Žup. skupštine Sjednice Žup. skupštine
Dokumenti
Etički kodeks službenika i namještenika
O županiji
Opći podaci Povijest Karta - gradovi i općine
Opći podaci:
Gospodarstvo Poslovne zone Poljoprivreda i šumarstvo Obrazovanje, kultura... Promet i kom. infr. Zdravstvo, soc. skrb... Turizam
Multimedija
Fotogalerije - događanja Fotogalerije - županija Video članci Youtube kanal
Mobilne aplikacije i igre
Mobilna aplikacija Gastro Zagorje Mobilna aplikacija Agroturizam Zagorje Zagorje Uskrsna Igra Zagorje Božićna Igra
Važni dokumenti
Službeni glasnik Strategija razvoja Master plan razvoja turizma Master plan prometnog sustava Strategija razvoja ljudskih potencijala Strategija ruralnog razvoja Strategija upravljanja rizicima Strategija razvoja civilnog društva Strategija upravljanja imovinom Program energetske učinkovitosti Registar ugovora Izvješća o radu i druga izvješća Statut Županije Poslovnik Skupštine Proračun Potpore, donacije, sponzorstva Sustav unutarnje kontrole Prostorni plan Žup. program djelovanja za mlade Program zaštite zraka... Procjena rizika od velikih nesreća Knjiga standarda Brošura - hodočasnički turizam
Odnosi s javnošću
Newsletter Pristup informacijama Savjetovanje Online prijave na natječaje Elektronička kontaktna točka Pitajte nas Službenik za zaštitu podataka Osoba za nepravilnosti Unutarnje prijavljivanje nepravilnosti Privatnost
Institucije
Zagorska razvojna agencija Poduzetnički centar KZŽ Zavod za prostorno uređenje Turistička zajednica Javna ustanova - zaštićene prirodne vrijednosti Regionalna energetska agencija Energetski centar Bračak Županijska uprava za ceste Krapinsko - zagorski aerodrom Županijska uprava za ceste Hrvatski zavod za zapošljavanje Zavod za hitnu medicinu Ured državne uprave Hrvatska gospodarska komora Obrtnička komora Porezna uprava
25.5.2020.  | Novosti

U Kumrovcu završena 6,18 milijuna kuna vrijedna energetska obnova osnovne škole

U ponedjeljak, 25. svibnja 2020. godine u Kumrovcu je održana završna konferencija povodom završetka projekta energetske obnove Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar podsjetio je kako je je Krapinsko-zagorska županija trenutno pri samom kraju još jednog ciklusa energetskih obnova školskih zgrada. „Bez dobrog obrazovanja nema ni dobrog gospodarstva ni razvoja društva. Već smo imali jednu završnu konferenciju, a nakon ove nam do početka sljedeće školske godine slijedi još njih četiri, odnosno još četiri završetka energetske obnove škola. Ovo je samo dokaz koliko zapravo znači ulazak Hrvatske u Europsku uniju, jer bez europskih fondova mi kao osnivači škola ne bi mogli ući u ovako velike investicije.  Uređenijeg društva od Europe nema i upravo je Europska unija najbolje društvo za sve one koji su sposobni, imaju viziju te znaju pripremiti i provesti projekte“ – poručio je župan Kolar.

 „Cilj ovog projekta je ušteda toplinske energije koja će biti ostvarena u iznosu od 59,77 posto. Radovi su uključivali povećavanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i zamjenu vanjske stolarije.  Radovi su izvedeni za 9 mjeseci te je 18. svibnja izvršena primopredaja radova“ – rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar.

Ukupna vrijednost projekta obnove je 6,18 milijuna kuna, od čega je 3,4 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj 3,4 milijuna kuna, sredstva Ministarstva regionalnog razvija i fondova EU 1,6 milijuna  kuna te vlastita sredstva Krapinsko-zagorske županije 1,87 milijuna kuna. Saša Bardak iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske naglasio je kako su godišnji troškovi  škole za sve energetnte iznosili oko 200.000 kuna, a da će troškovi grijanja sada biti smanjeni za 60 posto.

Ravnateljica OŠ Josipa Broza Kumrovec Željka Töpfer ovom je prilikom poručila: „Kada sve završi, ostaje obaveza naše škole, učitelja i učenika da u ovoj ljepotici iz prošlosti gradimo školu budućnosti“.

Osnovnu školu Josipa Broza Kumrovec pogađaju učenici iz područja Općine Kumrovec i područja Općine Zagorska Sela. Načelnik Kumrovca Robert Šplajt zahvalio je Županiji i županu Kolaru, Ministarstvu graditeljstva te Fondu za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša se ovaj hvalevrijedan projekt za cijelu općinu Kumrovec odradio u roku.  „Naša djeca su dobila toplu i funkcionalnu školu, dostojnu školovanja u 21. stoljeću, a mi kao Općina to pratimo i s ostalim radovima oko škole i dječjeg vrtića, koji je u sastavu ove osnovne škole te financiramo sve što je potrebno. Presretni smo što se sve to odradilo i nadam se da će takvih projekata, koji znače boljitak u cijeloj našoj zajednici biti još te da ćemo na taj način zadržati čovjeka u malim mjestima, a ne da nam svi odu u veće gradove i inozemstvo“ – kazao je načelnik Šplajt.

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak pohvalila je projekt energetske obnove, zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji što je omogućila djeci udobnu i kvalitetnu školu, koja je postala prava 'ljepotica'.

Završnoj konferenciji prisustvovali su i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek te zamjenica načelnika Kumrovca Danijela Lončar.


Zadnja promjena: 25.5.2020. | Prikazano 860 puta
NAJNOVIJE IZ PODRUČJA
| 7.7.2020. Završnica 19. Aquae Vivae sportskih igara učenika
| 6.7.2020. Nagrađene „superodlikašice“ Srednje škole Oroslavje
| 3.7.2020. Nagrađeni najbolji učenici ŠUDIGO-a; 2.000 kn za prosjek 5,0 kroz čitavo školovanje
3.7.2020. Zaključak o odobravanju jednokratne nagrade učenicima - maturantima srednjih škola
3.7.2020. Županija sufinancira troškove nabave radnih bilježnica za sve OŠ za šk.god 2020/21
3.7.2020. | Rok: Sutra
Javni poziv – zapošljavanje pomoćnika / posrednika u projektu "Baltazar 4" 2020/2021
3.7.2020. Baltazar 4 i uspješan završetak šk. god. 19/20. - retrospektiva završnih događanja
| 30.6.2020. Upisi u srednje škole – 13 deficitarnih zanimanja, jamči se stipendija i zaposlenje
30.6.2020. Upis u 1. razred srednje škole
| 29.6.2020. Župan Kolar posjetio Pregradu
| 27.6.2020. OŠ MAČE IMA NOVU FASADU, USKORO JOŠ JEDNA INVESTICIJA
| 26.6.2020. Izložba članova Udruge distrofičara Krapina
| 25.6.2020. Konferencija za medije povodom završetka školske godine
| 25.6.2020. 100 MIL. KN. ZA REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU
| 24.6.2020. GRADNJA 22,7 MIL. KN. VRIJEDNE SPORTSKE DVORANE U ZLATAR BISTRICI
| 21.6.2020. „Nevinije ruke“ u rukama Božice Brkan
18.6.2020. Prezentacija uz Javni poziv za predlaganje projekata u kulturi
| 16.6.2020. ŽUPAN KOLAR POSJETIO GRAD ZLATAR
| 15.6.2020. TUHELJ: Kreće se u sanaciju krovišta sportske dvorane, vrtić napreduje prema planu
| 10.6.2020. U TIJEKU 8,57 MIL. KN. VRIJEDNA ENERGETSKA OBNOVA SŠ BEDEKOVČINA
Krapinsko-zagorska županija
Magistratska 1, 49000 Krapina
tel: 00385-49-329111
fax: 00385-49-329255
Email: info@kzz.hr
Web: www.kzz.hr
OIB: 20042466298
IBAN: HR6823400091800002009